2021-07-03 08:39:57• hírek • Bede Emőke

Illegális farakományok miatt bírságolt a Szatmár megyei rendőrség

A  Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség és a Nagyváradi Erdészeti Őrség munkatársai június 26. és július 1. között egy, az illegális fakitermelést, -feldolgozást és -értékesítést megcélzó akciót szervezett.

A hatnapos megmozdulás során hét, kifejezetten erdészeti tevékenységre specializálódott cégnél tartottak átvilágítást, illetve ugyancsak hét közúti ellenőrzést is szerveztek. Ezek során a 2021/171-es erdészeti törvény megsértéséért öt pénzbírságot szabtak ki összesen 22 ezer lej értékben, és más jellegű mulasztások miatt további tizenötöt, összesen 2.755 lej értékben. Mindezeken túl elkoboztak mintegy 36,35 köbméter fát is: 11,55 köbméternyi fűrészárut, 18,60 köbméter rönkfát, illetve 6,20 köbméter tűzifát – közölte a hatóság.


Emlékeztetnek tovább arra az esetre is, mely június 23-án történt Avasfelsőfalu területén. A rendőrök félreállítottak egy rönkszállítót, melyet egy 32 éves, avasfelsőfalui férfi vezetett, ám a sofőr által átadott dokumentumok ellenőrzésekor kiderült, a szállítmánnyal koránt sincs minden rendben. A tehergépkocsi ugyanis 18,6 köbméternyi fát szállított, ez azonban jóval meghaladta azt a mennyiséget, mint amennyi a szállítási engedélyen szerepelt. A hatóság mind a fát, mind a pótkocsit elkobozta, az ügyben pedig bűnügyi nyomozást rendeltek el.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: